Κατά τη διετία 2017-2018:
α) Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, εκδήλωση με εισηγητή τον Νίκο Σιδέρη, απόφοιτο της Σχολής, ψυχίατρο, ψυχαναλυτή και οικογενειακό θεραπευτή και θέμα: «Δύναμη, Βία και Ιπποτισμός στην Εφηβεία». Ο εισηγητής επιχείρησε να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: γιατί οι έφηβοι σαγηνεύονται από τη δύναμη; Γιατί μαγεύονται από την άνομη βία, όπως στο bullying; Πώς θα μπορούσε ο ιπποτισμός να πλαισιώσει και να εξευγενίσει αυτό τον διπλό πειρασμό; Πόσο οι μεγάλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, αξιοποιούν αυτή την πολύτιμη δυνατότητα; Ο εισηγητής προσέγγισε τα συγκριμένα θέματα δίνοντας απαντήσεις άμεσα εφαρμόσιμες στην τάξη και το σπίτι.
β) Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στο 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Οι δύσκολες σχέσεις στο σχολικό περιβάλλον ως εφαλτήριο δημιουργικών ζυμώσεων». Το σεμινάριο περιλάμβανε δύο εισηγήσεις και στη συνέχεια δύο εργαστήρια με τις εξής εισηγήτριες/συντονίστριες:
  1. i) Ελισάβετ Παντελίδου, M.Sc., Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, με την εισήγηση «Τρώγοντας κιμωλία. Μια ψυχοδυναμική προσέγγιση για τις Σχέσεις και την Επικοινωνία του εκπαιδευτικού μέσα στον σχολικό οργανισμό» και το εργαστήριο «Διαμορφώνοντας την τάξη σε μια ομάδα δημιουργικής αλληλεπίδρασης και συνεργασίας».
  2. ii) Μαρίνα Δεδούλη, Δρ, Επ. Σχολ. Σύμβουλος, Ψυχολόγος, μέλος της ΕΕΨΨ με την εισήγηση «Προσπαθώντας να κατανοήσουμε βαθύτερα την παιδαγωγική αλληλεπίδραση με τη βοήθεια της ψυχαναλυτικής σκέψης» και το εργαστήριο «... γιατί μου αρέσει ο εαυτός μου, όταν είμαι μαζί σας κύριε».