Κατά τη διετία 2012-2014:
• Διοργάνωση και πραγματοποίηση επιμορφωτικής εκδήλωσης με θέμα «Εργασιακή Εξουθένωση του Εκπαιδευτικού» και ομιλητές τον κ. Γ. Τσίτσα, διδάσκοντα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, την κα Α. Κυβέλου, εκπαιδευτικό, ψυχοθεραπεύτρια, υποψήφια διδάκτωρ και την κα Ε. Μακρή, εκπαιδευτικό (Μάρτιος 2013).
• Διοργάνωση και πραγματοποίηση επιμορφωτικής εκδήλωσης σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’Arc, στο θέατρο της Σχολής, με θέμα «Η Διδασκαλία της Ιστορίας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» και ομιλητές τον κ. Αντώνη Μαστραπά, Σχολικό Σύμβουλο Πειραιά, την κα Χρυσάνθη Κουμπάρου, Σχολική Σύμβουλο Πειραιά και την κα Κατερίνα Μπρεντάνου, Σχολική Σύμβουλο Πειραιά. (Μάρτιος 2014).
• Διοργάνωση επιμορφωτικής διημερίδας σε συνεργασία με το Επιστημονικό Συμβούλιο του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ιωνιδείου με θέμα «Διδάσκοντας στο σύγχρονο σχολείο. Διδακτικές προτάσεις και πρακτικές». Η διημερίδα προγραμματίστηκε για τις 9 και 10 Μαΐου και περιλαμβάνει α) θεωρητικές εισηγήσεις με ομιλητές τους κ.κ. Κ. Σπύρου, Κοσμήτορα, Καθηγητή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Ε.Μ.Π., Β. Τσάφο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Αγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευαγ. Φρυδάκη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΦΠΨ και Γ. Ιωαννίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών, β) εργαστήρια σχεδόν για όλες τις ειδικότητες καθηγητών με θέμα τη Διδακτική: «Σχεδιάζοντας τη διδασκαλία». Τα εργαστήρια (20 ατόμων το καθένα) συντονίζουν Σχολικοί Σύμβουλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. (Μάιος 2014).