ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταπτυχιακών Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια για  φιλολόγους με θέμα:
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην Γ΄ ΓΕΛ.
Ζητήματα αξιολόγησης στις γραπτές εξετάσεις.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν 21 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, ώρα 9:15-13:00, στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne dArc (Ελ. Βενιζέλου 10). Θα τα συντονίσουν φιλόλογοι Συντονιστές και Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου, μέλη του Συλλόγου (Δημακοπούλου Αλεξάνδρα, Καλογρίδου Μαργαρίτα, Κασκαντάμη Μαρία, Κουμπάρου Χρυσάνθη, Λινάρδος Νικόλαος, Μεσσάρη Αναστασία, Νέζη Μαρία, Πυρπυρής Παναγιώτης). Τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν με μέγιστο αριθμό τα 25 άτομα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 
8:45-9:15
Άφιξη, εγγραφές
9:15-10:30
Εργαστήριο: Θεωρητικό πλαίσιο
  Το ερμηνευτικό σχόλιο στις γραπτές εξετάσεις και οι κειμενικοί δείκτες.
  Διαβαθμισμένα κριτήρια για τη βαθμολόγηση των επιδόσεων των μαθητών και των μαθητριών σε θέματα παραγωγής λόγου (περίληψη, ερμηνευτικό σχόλιο και παραγωγή κριτικού λόγου).
10:30-10:45
Διάλειμμα
10:45-13:00
Εργαστήριο:
  Η δομή και το περιεχόμενο του διαγωνίσματος
13:00-13:15
Χορήγηση βεβαιώσεων
 
Οι Φιλόλογοι που επιθυμούν να πάρουν μέρος στα εργαστήρια, θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους, καταθέτοντας ηλεκτρονικά αίτησή τους ΕΔΩ μέχρι την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, ώρα 23:59Για την εγγραφή στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία κατάθεσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις.
 
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Δρ Χρ. Κουμπάρου
Αλέξανδρος Βαρούχας
Φιλόλογος,
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου
Μαθηματικός,
ΜΔΕ Εκπαίδευσης